Utazunk - Szilvi és Dzsó

Utazunk - Szilvi és Dzsó

Xi'an, első nap, már csak egy richtofit sportkrém hiányzik

2013. június 23. - Rapsonné

A lépcsőzés még nehezünkre esik, hiába vagyok szakember vagymi, shaolin után nem nyújtottunk, soha ne kövessétek el azt a hibát, hogy 30 km lépcsőzés után nem nyújtotok!

dél volt, mire elindultunk, persze gyalog, büntessük magunkat. ki a várfalon,  be a múzeumba. útközben nagyon jó étkezdét találtunk, hússal töltött rizsgombóc, és egy négyféle ételt tartalmazó tál, rizzsel. szuper volt,.

A múzeumban megnéztünk mindent, ami a régi fővároshoz kapcsolódik. a Tang-dinasztia korában nagyon színes volt az élet, még csak a 7. században járunk de volt már minden, selyem ruhák, színes porcelánok, főúri pompa. az elnyomorított női lábakat most nem vesszük figyelembe....

a kis ludak pagodája mellett voltak libuskák meg egy 100 éves harang, Dzsó megkongatta, 4yuan, de megérte :)

arról beszélgettünk, hogy micsoda fricska ez a világnak, a mosodás kínaiak beintenek, méghogy nincs fejlődés egy kommunista országban, szupervonat, felhőkarcolók, iphone (eredeti!!!). A felsőbb réteg az eredeti guccit veszi, törekednek a hamisítványok kizárására, nem szarral gurítanak, minden pöpec, tényleg.

vacsorára visszatértünk a muszlimokhoz, korábban mint tegnap. végigjártuk az üzleteket, vettünk egy kolompot házcsengőnek :))

még napközben egy nagyáruházban felfedeztem az übertutkó kulacsot. itt mindenki azzal rohangál, mert a víz nem iható, isznak hát teát, és magukkal viszik. most már mi is!

Szóval a mai menü: kukoricalisztből pálcikás édesség, kétféle, egy nagyon finom korianderes leves (ez a vidék híres a leveseiről, ahogy sanghaj a xiao long pao-ról, ami húsos tésztabatyu gőzölve, lébe mártogatva), volt benne hússal töltött tészta meg koriander. az egészet lenyomtattuk kétféle szörppel meg egy gőzölős rizsdarab napraforgóba és cukorba forgatva, lekvárral bekenve, két pálcára szúrva.

jaj  elfelejtettem mondani, hogy népi sport a holdnézés, három űrge állt ki óriási távcsövekkel, és pénzért mutogatták a teliholdat.

na így

A bejegyzés trackback címe:

https://tatarjaras.blog.hu/api/trackback/id/tr358699770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása