Utazunk - Szilvi és Dzsó

Utazunk - Szilvi és Dzsó

xi'an nulladik nap

2013. június 23. - Rapsonné

Xian mindent visz, ezt előre leszögezném.

egy régi stílusuú házban vagyunk, ez a qixian youth hostel. Itt vannak europidok. Udvar, vendéglő, minden van. kicsi udvarrendszer, ott a szobák, majd mutatok képet.

Megérkezésünk után pár órával (este fél 10-kor) elindultunk a muszlim negyedbe. ami itt fogadott, az maga volt a tömény élvezet. az egész negyed izzott, mindenhol árusok, kajáldák, finom illat, utcán evő-ivó emberek. gyorsan elkezdtünk kóstolgatni. először fűszeres parázskrumplit, nagyon csípett, nagyon jól esett. aztán valami nyársra csavart parázson sütött tésztát, aztán bábányfalatkákat. hamar kiderült, hogy minden csíp és mindenben van római kömény rendesen. nagyon jó volt, csak már kicsit későn érkeztünk. de elcsíptünk egy kis rizstésztát tömény cuccal leöntve. és ez még nem is szecsuan, mi lesz ott, ha itt ilyen csípős??? :)

éjjel egyre értünk vissza a szállásra.

A kínik nagyon próbálkznk  kpitális értékrend elsjátításával,  a metroban és a buszmegállóban szépen viselkednek, sorban állnak, de az utcán önmagukat adják, harákolás, köpködés, orrfújás (nagon meglepődnek a zsebkendő használatán )

mindenhol szemetelnek, mégis minden tiszta, mert nagyon sok takarító jár, akik először csak összeszdik, és más kollégák válogatják, így valósul meg a szelektív hulladékgyűjtés, annyi embert kell foglalkoztatni, mindenkinek jut meló.

egy nénit elkápráztattam kínai tudásommal, kimondtam neki hogy 38, ami sanshi pá, szánsöpá, magyarul. 22 éve a számok mutogatását is elsajátítottam, így nem mutatok kettő helyett nyolcat. ez úgy megy, hogy az egy az a mutatóujj, kettő a mutató-középső, stb ötig így, aztán a hat a hüvelyk-kisujj, 7 a hüvelyk-muataó összeérintése, 8 a hüvelyk-mutató, 9 a mutató begörbítése, a tíz pedig az ököl vagy a két mutató keresztre formálása.

tessék gyakorolni, kikérdezem :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://tatarjaras.blog.hu/api/trackback/id/tr478699768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása